neljapäev, 13. mai 2021

Projekti kurb lõpp

Meie jaoks oli suur ja meeldiv üllatus, kui saime liituda Kurgisõprade ridadega. Ootasime pikisilmi saadetist seemnete näol. Seemned käes, asusime tegutsema. Ostsime köögiviljade jaoks mõeldud mulla, et seemned idanema panna. Tegimegi oma külvi 15.veebruaril vastavalt juhendile. Kurgid idanesid kenasti ja kätte jõudis aeg taimed ümber istutada. Tegime sedagi juhiste järgi ja kõik tundus hästi minevat. Kahjuks ei meeldinud meie kurkidele aga uude potti kolimine ja taimed kärbusid.
Otsustasime osta uued seemned ja ikka uuesti katsetada. Taaskord idanesid seemned ilusti. 4-st seemnest läksid kasvama 3.  
Taimed kasvasid ja hakkas paistma juba kolmandat lehte. Kahjuks aga ka seekord taimed nagu kuivasid, kuigi kastsime neid nii nagu vaja. Otsustasime siis vaadata, mis oli saanud sellest seemnest, mis ei idanenud. Õngitsesime selle mullast välja ja saime väga ebameeldiva üllatuse osaliseks. Nimelt oli seemne küljes üks väike ussike. Usume, et teiste taimede hukkumise põhjuseks olid samuti mullas leiduvad söödikud. 
Meie taimede ümber lendas päris palju neid pisikesi putukaid. Panime juba eelmiste taimede juurde need kleepsud, mis putukaid koguvad. Kahjuks tundub, et me olime need putukad mullaga kaasa saanud, sest ka selles ruumis, kus hoidsime üle jäänud mulda, lendlesid putukad ringi. 
Kahjuks seekord meie projekt lõppes halvasti. Loodan väga, et järgmisel aastal õnnestub taas Teie projektiga liituda ja kasvatada uued taimed. Meie aga jätkame edasi oma katsetustega. Paneme jälle uued seemned, aga seekord ostame uue mulla. 

kolmapäev, 3. märts 2021

Taimedele uus pesa


 Veebruari lõpus oli oma nina välja pistnud ka neljas kurgitaim. Täna, 03.03 istutasime oma taimed ümber uutesse pesadesse. Loodame, et neile meeldib 😍




















esmaspäev, 22. veebruar 2021

Esimesed taimed

 Esmaspäeval, 22.veebruaril võtsid meid vastu kolm väikest kurgitaime. Neljas otsustas, et tema veel ootab 😀


esmaspäev, 15. veebruar 2021

Seemned mulda

 Saime oma saadetise kätte 11.veebruaril. 

Esmaspäeval, 15.veebruaril said seemned mulda pistetud. Vaatasime eelnevalt õpetust, kuidas külvamine peaks käima. Kui kõik selge, asusime tööle. 

Kausis kastsime mulla piisavalt niiskeks ja kühveldasime selle potti. Sinna said lisatud ka seemned. Potid katsime pealt kilega, et seemnetel oleks parem idaneda. 









kolmapäev, 27. jaanuar 2021

Projektiga liitumine

 Info Kurgisõprade projekti kohta levis Facebookis. Panime ennast kirja ja jäime vastust ootama. 27.jaanuaril saime kirja, et oleme projektiga liitunud. Nüüd jäi üle oodata saadetist kurgiseemnete näol.